Minden nap viszem az ebédet magammal, mert a gluténmentes étkezést máshogy nem tudom megoldani.
Az ebédem általában az előző esti vacsora maradéka szokott lenni.
Tegnap este olyan éhes voltam és olyan gyorsan ettem, hogy elfelejtettem lefotózni a vacsorát, de amikor ma a munkahelyen elővettem a dobozomat és el kezdtem enni, akkor úgy döntöttem, hogy a telefonommal lefényképezem és leírom, hogy hogyan készült. Ugyanis nagyon finom volt.
Lefotóztam, de a kép olyan rossz lett, hogy mégsem teszem be, viszont a készítését leírom.
- két nagyon nagy fej hagymát apróra vágva olajon megpirítottam.
- erre rádobtam 8 db felkockázott piros és sárga paprikát. Ezt is sütöttem.
- majd egy nagy csirkemellet szintén kockákra vágva rátettem, sóztam, borsoztam és fedő
alatt 40 percig sütöttem.
- amikor már majdnem készen volt, akkor egy nagy padlizsánt szintén kockákra vágva
rádobtam, kevés vizet adtam hozzá és fedő alatt kb 15 perc alatt megpároltam.
- amikor elkészült, akkor 1 dl tejfölt kevertem hozzá
- köretként rizst főztem, amihez hozzá kevertem egy doboz kukoricát.
Amikor ettem, akkor különböző ízek keveredtek a számban.
A sok sült hagymának, a sült paprikának, a padlizsános húsnak jellegzetes íze van, a rizs sós volt, a kukorica édes. A számban keveregtek az ízek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése