Tegnap a Mama születésnapját tartottuk. Heten ültünk az asztalnál, a nyolcadik az asztal alatt volt.
Mindenki gluténmentes ételt kapott. Nálunk nincs kegyelem. Mindenkinek azt kell ennie!
Először zöldborsó levest készítettem. A reszelt tésztát kukoricalisztből és egy tojásból gyúrtam. A többi hozzávaló alapból gluténmentes.
Hústekercs és rántott hús. Most kedveztem a vejemnek és nem csak kukoricalisztbe és tojásba forgattam a csirkemell szeleteket, hanem életemben először vettem gluténmentes zsemlemorzsát, hogy tényleg rántotthúst készíthessek.
A másik hús az hústekercs. Kikloffolt, sózött csirkemellre cukkini és sárgarépa csíkokat tettem, a húst összecsavartam és fóliába tekertem. Fóliástól forróvízbe tettem és fél óráig főztem. Ezután szeltelt baconba csavartam és evés előtt fél óra alatt megsütöttem, majd a tekercseket félbe vágtam.
Volt ananászos csirkepörkölt is.
Az egyik köret hagymás, petrezselymes főtt krumpli,...
A feketeerdő torta.
A piskóta 6 tojásból, 6 ek cukorból, 2 ek kakaóporból és 6 ek lisztből készült. Most megint elkövettem azt a hibát, hogy tettem bele egy kis kukoricalisztet is. Legközelebb kizárólag rizslisztet használok, mert én megint éreztem egy kis fura ízt, ami a kukoricaliszttől volt. A tortát három lappá vágtam és pudingporral megfőzött meggybefőttel és tejszínhabbal töltöttem. Evés előtt bevontam habbal és vízzel higított kakaóporral írtunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése