2014. december 31., szerda

BUÉK

BUÉK minden kedves olvasómnak!

Tegnap vendégeink voltak és nekik készítettem az itt bemutatott ételeket. Sajnos rendes képek nem készültek, mert az asztal mellett nem akartam fotózni, így csak a konyhában kattintott néhány kép van meg.
Először zöldborsólevest ettünk. Szerintem nem írom le, hiszen borsólevest bárki tud főzni. A gluténmentességét saját tésztával oldottam meg. Egy tojás, kis só és annyi kukoricaliszt, amennyivel kemény tészta gyúrható, majd a tészta a képosztareszelőn le lett reszelve.


Ez a tál annak a személynek készült, aki vegetariánus. Franciasaláta és csicseriborsófasírt.


A fő ételről csak ez a kép van. A kaja a sütőben 60 C-on várja a sorsát.
Volt hagymáskrumpli és rizottó. Sajttal ill. gesztenyével töltött csirkemellfilé, baconba tekerve. Sült oldalas és hagymás karaj.


Ez pedig most diótorta lett, a svéd IKEA-s mandulatorta receptje alapján készült, de nem mandulábó, hanem dióból. Nem írom le a receptjét, hiszen a mandulatorta megtalálható jobbra a listában. Én is onnan letem.

1 megjegyzés: