Ma megint kacsacombot sütöttem, mert ma van a férjem születésnapja, aki rettenetesen odavan a kacsacombért. Hagymáskrumpli és lilakáposzta dukált hozzá.
Gesztenyés sütemény gluténmentesen:
4 tojássárgáját 7 dkg cukorral habosra vertem, majd 20 dkg Maróni gesztenyemasszát és 10 dkg lisztet (fele rizsliszt, fele kukoricaliszt), 1/2 kk szódabikarbónát, csipet sót kevertem hozzá, végül a 4 tojásfehérje keményre vert habját beleforgattam. Kizsírozott tepsiben 170 C-on 30 percig sütöttem.
Kihülés után félbe vágtam és a belsejét, majd a tetejét megkentem gesztenyekrémmel: 20 dkg Maróni gesztenyemassza, 10 dkg Ligamargarin, 5 dkg cukor, rum - habosra keverve.
Kihülés után félbe vágtam és a belsejét, majd a tetejét megkentem gesztenyekrémmel: 20 dkg Maróni gesztenyemassza, 10 dkg Ligamargarin, 5 dkg cukor, rum - habosra keverve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése