Sült fűszeres paradicsomos bab
10 dkg szalonnát megsütöttem, a
zsírján megpirítottam egy vöröshagymát, 1 lilahagymát, 2
gerezd fokhagymát, 1 pritamin paprikát, 1 chilipaprikát.
Megszórtam 1 kanál cukorral, nyomtam rá fél citrom levét, majd
felöntöttem 3 dl sűrített paradicsommal. Fűszereztem
majorannával, borssal, kakukkfűvel, sóval, majd miután eléggé
besűrítettem, akkor hozzákevertem 20 dkg szárazbabot, ami
beáztatás után sós vízben megfőztem. Tehát a megfőtt babot
keverem a paradicsomhoz.
A paradicsomos bab szerintem így is
jó, de be lehet tenni sütőbe, alufóliával be kell takarni és
egy órán keresztül sütni kell. Az utolsó 10 percben az alufóliát
le kell venni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése