2014. november 19., szerda


Ma megint megsütöttem a kakaóscsigát. Olyan finom szokott lenni, hogy nekem szinte alig jut. Ez a legjobb és leggyorsabban elkészíthető gluténmentes sütemény.

25 dkg túró, 
25 dkg rizsliszt,
5 dkg cukor,
csipet só
1 kk szódabikarbóna,
1 kk ecet,
1,5 tojás,
2 ek étolaj,
1 kk utifűmaghéj.

A sütőt begyújtom. A hozzávalókat kimérem és összegyúrom (5 perc), szilikonlapon kinyújtom (2 perc), mekenem vagy tejföllel vagy étolajjal (1 perc), megszórom kristáylcukorral és kakaóporral (1 perc), a szilikonlap segítségével feltekerem (1 perc), késsel felaprítom és zsírppírral kibélelt tepsibe teszem (2 perc), megkenem a maradék fél tojással (1 perc). Beteszem a sütőbe és az én sütőmben 14 perc alatt megsül. Rácsra szedem kihülni. 
Frissen nagyon finom, másnap kávéhoz esszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése