2011. január 15., szombat

Hatodik napja tartom a barnarizs kúrát. Még legalább hat napig folytatom. A tavalyi barnarizs kúrához képest annyi könnyebbséget adtam, hogy amikor éhen akarok halni, akkor narancsot, vagy mandarint eszem, valamint a barnarizst nem üresen, hanem valamilyen zöldséggel, vagy zöldségpürével (azt is sótlanul, mint a rizst) eszem.
A mai ebédemhez a barnarizs mellé sárgarépa-zeller-alma-gyömbér pürét készítettem.
Ezt olvastam a barnarizsről:
A barnarizs a legkönnyebben emészthető gabona, liszt érzékenyek is fogyaszthatják. Az anyatej után ez a legkiegyensúlyozottabb táplálékunk. Hántolatlan, ezért tartalmazza a héjban lévő vitaminokat, ásványi anyagokat és a rostokat is. Gazdag fehérjében, rostokban, cinkben, folsavban, E- és B vitaminban, kalciumban. Fogyasztása minden évszakban ajánlott. A kerekszemű barnarizs a legkiegyensúlyozottabb energiájú, amíg a hosszú-szemű változat nyáron, a rövid pedig telén egészségesebb kiegészítő gabonaként.
A barnarizs élettani hatásai
Tisztítja a beleket, magába szívja a mérgeket a bélrendszerből – így fejti ki tisztító, méregtelenítő hatását. Jó hatással van keringési, emésztési bántalmak esetén, kimerültség, stressz, magas vérnyomás csökkentésére, hasmenés ellen. Érdemes fogyasztani magas láz, hajhullás, bőrbetegségek esetén is. Segíti a zsírleadást, jótékonyan hat a vérzsír és vérkoleszterin szintre. Segíti a veseműködést, gátolja a vesekőképződést, segíti a salakanyagokat eltávolítani a szervezetből, az idegrendszerre nyugtató hatást gyakorol!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése