A lisztérzékenyek fórumán olvastam, hogy valaki szilveszterre vett I.osztályú lencsét. A zacskón szerencsére észrevette az allergéninfót, melyen az állt, hogy lehet benne búza, árpa, stb. Átnézték a megfőzésre szánt lencsét és több szem gabonát találtak benne.
A kollégámnak elmeséltem, aki azt mondta, hogy amikor ők főzték, akkor a víz tetején kalász darabokat találtak.
Meg kell mondjam, erre én nem gondoltam. Eddig csak megmostam a lencsét és megfőztem.
Ezentúl átszemezem, mintha én lennék a Hamupipőke:) És ugyanezt fogom tenni a rizssel is.
2010. óta vagyok lisztérzékeny. Ez a blog a tapasztalataimat, gluténmentes főzési kísérleteimet tartalmazza. Nem használok gluténmentes lisztkeveréket, inkább a saját fejem alapján készítem az ételeket. Rizslisztet, kukoricalisztet és különböző magliszteket használok. Amit nem lehet elkészíteni üzletben vásárolható, számomra rémes összetételű lisztkeverék nélkül, arról minden szívfájdalom nélkül lemondok. A 2012. október 23-i bejegyzés nagyon fontos tapasztalatokat tartalmaz!
2011. január 4., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése