2011. január 1., szombat

Az évet lencsefőzelékkel kezdtük, hogy szépek és gazdagok legyünk:)

A lencsét tegnap este beáztattam (nem szükséges) és ma feltettem sós, babérleveles, gluténmentes ételízesítős vízbe főni. A víz bőven lepje el.
Mivel be volt áztatva, ezért 20 perc múlva már puha volt. Ekkor egy púpos evőkanálnyi kukoricalisztet összekevertem vízzel és beleöntöttem a fazékba. Pár perc főzés után besűrűsödött. Kevés ecetet tettem a saját tányéromban levő lencsefőzelékre, mert én úgy szeretem.
Gluténmentes virslit sütöttem hozzá.
FIGYELEM! A virslivel nagyon vigyázni kell, mert a legtöbb virsli tartalmaz lisztet. Meg kell keresni azt a márkát, amely gyártója nyilatkozik arról, hogy a terméke gluténmentes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése