2011. június 18., szombat

A spájzban nincs glutén tartalmú élelmiszer. Az egész lakásból száműztem a búzalisztet, ill. a hasonló "mérgeket". Kizárólak kukoricaliszt, rizsliszt, burgonyakeményítő, amaránt, sárgaborsóliszt van itthon. A kukoricalisztet és a rizslisztet sem veszem mostantól üzletben (nem bízom benne), hanem egy ismerősömtől, aki saját házimalmán őrli az átválogatott kukoricát és a rizst. A kenyér helyettesítőm pedig a puffasztott rizs, amiből mindig tartok itthon 6-8 csomagot.

Olvastam, hogy a Dermatitis herpetiformis nagyon viszkető bőr állapot. Úgy kezdődik, hogy először kijön egy kis dudor, ami kis hólyagokká alakul. Az apró csomókat lerakódások - IgA-gliadin és a glutén, úgynevezett immun-komplexek – alkotják. Ezek a lerakódások nagyon hosszú idő után múlnak el gluténmentes diéta hatására. Akár tíz év is lehet a teljes tisztulás. A legtöbb embernek, akinek bőrtünete van, általában nincs béltünete (a saját tapasztalatom is megerősíti a leírtakat).

Nagyon fontos a ZÉRO glutén. Saját tapasztalatom szerint minden alkalommal, amikor a legkisebb mennyiségű glutén kerül a szervezetbe, az a kevés glutén beindítja az immunrendszert, ami gyorsan ellenanyagot kezd „gyártani” a káros anyag ellen. Ez pillanatok alatt tönkreteszi azt az eredményt, amit hosszú, kemény diétával idáig elértünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése