2014. szeptember 26., péntek

Kínai zöldséges csirke pirított tésztával


1. Olajon megpirítottam gluténmentes spagettit, majd kifőztem.
2. Olajon megpirítottam egy fej darabokra vágott hagymát, egy durva reszelőn lereszelt sárgarépát, fehérrépát és egy darab apróra vágott kelkáposztát. Amikor a zöldség megsült, de még roppanós volt, akkor gluténmentes Tamari nevű szójaszósszal meglocsoltam és összekevertem, majd kiszedtem egy másik edénybe.
3. Az apróra vágott, befűszerezett csirkemellet rádobtam a forró olajra, gyorsan megsütöttem, majd szintén kiszedtem.
4. Mindent összekevertem és még egy kis szójaszószt tettem rá.

A spagettit megint azzal a furcsa módszerrel pirítottam, mint az előző bejegyzésben leírtam a  krumplisütésről. Az eddigi ismereteimmel teljesen ellentmond, hogy sem a krumplit sem a tésztát nem forró olajba tettem és mégsem sült le. Az olaj a tészta után is kristálytiszta maradt és egy szál sem sült az edény aljára.

2 megjegyzés:

  1. Jól néz ki :))
    Hol sikerült gluténmentes szójaszószt venned?

    VálaszTörlés
  2. Már régen vettem, de talán egy ételintolerancia üzletben. A neve: Tamari. Olvastam róla, hogy az nem tartalmaz glutént.
    Sünmalac

    VálaszTörlés