2014. szeptember 23., kedd

Kukoricaliszt


Péter kérdezte, hogy hogy lehet kukoricalisztből vagy rizslisztből rendes tésztát készíteni.
A válasz: házilag SEHOGY.
Amiket én a blogomban elkészítettem és leírtam, az nem mindig való normál emberi gyomorba.
Ha rendes tésztát akarunk enni, akkor nagy ritkán veszek valamilyen olasz tésztát, amire rá van írva, hogy kukoricalisztből készült és majdnem 100 %, hogy  csak kukoricából készült. Hogy milyen technológiával készítik, azt nem tudom, de ha már kész tésztát veszek, akkor inkább ilyet veszek, mint gluténmentes lisztkeverékből készítettet. Mint már írtam, ez csak az én heppem, nem tudom és nem is akarom megindokolni, hogy miért nem szeretem azokat.
Visszatérve az általam készített tésztákhoz. Rettenetesen nehéz velük dolgozni. Mivel nincs bennük glutén, ezért szétesnek. Az ízükről már írtam, hogy a kukoricalisztnek néha rettenetesen kiérződik a jellegzetes és nem jó íze. A rizslisztnek meg a szemcseméretével nem tudok megbarátkozni.
Ettől függetlenül hősiesen megeszem.



2 megjegyzés:

  1. Szerintem amit mostanában az Aldiban lehet kapni, az egész jó, és csak kukoricalisztből van. Juli

    VálaszTörlés
  2. Igen, én is vettem ott spagettit és nagyon jónak tartottam.
    Sünmalac

    VálaszTörlés