Egy evőkanál kukoricalisztet kevés olajon megpirítottam, majd felengedtem sűrített paradicsomlével és vízzel. Sóztam, borsoztam, kakukkfűvel füszereztem. Tojásból és kukoricalisztből gyúrt kemény tésztát lereszeltem és ebből a tésztából főztem bele.
A főétel hagymáskrumpli, párolt zöldbab és édesburgonya, bundázott csirkemell, gombaszósz, cukkinifasirt és csicseriborsó lisztből készült tésztába mártott és olajon megsütött padlizsán volt.
Itt említésre csak a csicseriborsólisztbe mártott padlizsán érdemes.
A csicseriborsó lisztet vízzel és kevés sóval összekevertem. Fél órát állni hagytam, majd beleraktam a kockára vágott padlizsánt és kevés olajon megsütöttem. A padlizsánt a bundájával együtt kanállal tettem az olajra. Ezt a bundás zöldséget hívják pakorának.
A pakora indiai eledel és rengeteg indiai fűszer kell bele, de az én magyar gyomrom nem szereti.
Ez a lapos valami egy sárgarépa torta. Ugyanúgy csináltam, mint a 3013, szeptember 1-i receptben leírtam. Akkor ilyen gyönyörű magas lett a tészta, mint az alsó kép, most pedig ilyen lett, mint a felső. Ízre jó volt.
Talán ott rontottam el, hogy egy filmet akartam nézni, ezért nem volt türelmem és a tojást nem vertem elég keményre. Ez lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése