1. Olajon megpirítottam gluténmentes spagettit, majd kifőztem.
2. Olajon megpirítottam egy fej darabokra vágott hagymát, egy durva reszelőn lereszelt sárgarépát, fehérrépát és egy darab apróra vágott kelkáposztát. Amikor a zöldség megsült, de még roppanós volt, akkor gluténmentes Tamari nevű szójaszósszal meglocsoltam és összekevertem, majd kiszedtem egy másik edénybe.
3. Az apróra vágott, befűszerezett csirkemellet rádobtam a forró olajra, gyorsan megsütöttem, majd szintén kiszedtem.
4. Mindent összekevertem és még egy kis szójaszószt tettem rá.
A spagettit megint azzal a furcsa módszerrel pirítottam, mint az előző bejegyzésben leírtam a krumplisütésről. Az eddigi ismereteimmel teljesen ellentmond, hogy sem a krumplit sem a tésztát nem forró olajba tettem és mégsem sült le. Az olaj a tészta után is kristálytiszta maradt és egy szál sem sült az edény aljára.
Jól néz ki :))
VálaszTörlésHol sikerült gluténmentes szójaszószt venned?
Már régen vettem, de talán egy ételintolerancia üzletben. A neve: Tamari. Olvastam róla, hogy az nem tartalmaz glutént.
VálaszTörlésSünmalac