2014. szeptember 16., kedd

Gluténmentes spenót gnocchival és almáspite

A mai vacsora nem nyerne fotópályázaton. De gyorsan készítettem, kapkodtam, hogy minél hamarabb elkészüljek.


Ez spenót akar lenni krumpligombóccal (gnocchival) és tükörtojással.
A gluténmentes krumpligombóc nem a legfinomabb és nem is lehet szépen megfőzni, mert a rizslisztes tészta főzés közben kezd szétmálni.
A tükörtojást olajon megsütöttem. Azért ilyen ronda, mert lesült és nem tudtam normálisan kiszedni.
A spenóthoz olajon megpirítottam néhány apróra vágott fokhagymagerezdet, majd rádobtam a megpárolt és kicsit összeturmixolt spenótot. Kis kukoricaliszttel megszórtam, majd tejjel felengedtem.
A gnocchihoz a tegnap megmaradt hagymáskrumplit használtam fel. Ütöttem bele egy tojást és annyi rizslisztet tettem bele, hogy gyúrható tésztát kapjak. Gombócokat készítettem, melyeket sós, forró vízben kis lángon megfőztem.

Gluténmentes almáspite:

Nem tudok mennyiséget írni, mert nagyon sokszor csak érzésre mérem ki az alapanyagokat.
Kb 20 dkg tehéntúróhoz adtam 1 tojást, kb 5 dkg kókuszvajat és annyi rizslisztet, amennyivel közepesen kemény tésztát kaptam. Tettem bele 1 kk szódabikarbónát, 1 csipet sót és érzésre cukrot.
ezt a tésztát vizes kézzel beletapogattam a kivajazott piteformába, megszórtam őrölt fahéjjal. 
Lereszeltem kb 1/2 kg savanykás almát, amit rövid állás után kinyomtam (az alma levét megittam). A reszelt almát összekevertem kb 8 dkg cukorral ízesített mascarponéval (a répatorta készítésekor megmradt és nem tudtam mást csinálni vele). 
Előmelegített sütőben kb 35 perc alatt elkészült.

2 megjegyzés:

  1. Biztos finom volt :)

    VálaszTörlés
  2. Ádikámnak zablisztel készítettem a krumplis kakaós gombócoz, Anja szerint jó lett, szerintem meglehetett enni, a többiek véleménye nem ilyen jó volt. Sajnos ez van, csak egy két éves picivel szerintem még nehezebb, de még mindíg az ujjacskáival tapinja meg, és dönti el, hogy ehető e? nem tudom ez hogy müködik?

    VálaszTörlés