Gluténmentes mogyoróskifli. Az összetevőket pontosan nem tudom leírni, mert nem mértem, csak gondolomra adagoltam. Két tojásfehérjét 2 ek cukorral kemény habbá vertem, majd beletettem kb 10 dkg őrölt mogyorót. Kifli formájú mélyedésekből álló szilikonformába simítottam és 170 C-on kb 20 percig sütöttem. Nem lett elég édes, ezért cukrot, kakaóport kevés olvasztott vajban elevertem, majd szilikonecsettel a kiflik végét bekentem.
2010. óta vagyok lisztérzékeny. Ez a blog a tapasztalataimat, gluténmentes főzési kísérleteimet tartalmazza. Nem használok gluténmentes lisztkeveréket, inkább a saját fejem alapján készítem az ételeket. Rizslisztet, kukoricalisztet és különböző magliszteket használok. Amit nem lehet elkészíteni üzletben vásárolható, számomra rémes összetételű lisztkeverék nélkül, arról minden szívfájdalom nélkül lemondok. A 2012. október 23-i bejegyzés nagyon fontos tapasztalatokat tartalmaz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése