Almaleves
Először is össze kell szedni a kertben a lehullott almát, majd meghámozni és apró darabokra vágni. Ezután fel kell tenni 1 liter vizet forrni, a vízbe kell tenni egy csipet sót, fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat, cukrot és az almát. Miután felforr, pár perc után egy csomag, vízzel vagy tejjel simára kevert gluténmentes vaníliás pudingport kell hozzáönteni és kevergetve 1-2 percig forralni, amíg a pudingportól kissé besűrűsödik. Ezután legalább fél napra a hűtőbe tenni.
25 dkg rizslisztet össze kell keverni 15 dkg cukorral és 1/2 kk szódabikarbónával. Ennek a keveréknek a felét bele kell szórni egy kisebb tepsibe (érdemes egy zsírpapírt bele tenni, mert akkor könnyebb lesz kivenni). Erre kell rátenni a tölteléket. Most ½ kg túrót összekevertem 1 egész tojással, egy csipet sóval, 3 ek cukorral és 2 db reszelt áttört főtt krumplival. Tehát a túrót rászórtam a lisztre, majd erre a maradék liszt-cukor keveréket. Ezután rá kell önteni (kanalazni) 2 dl tejet, amelybe beleütünk 2 egész tojást és simára kevertük. Meg szoktam felülről böködni villával, hogy a tej könnyedén lejjebb tudjon folyni. 200 C-ra előmelegített sütőbe teszem 5 percre, majd 180 C-ra csökkentem a hőmérsékletet és kb 45 percig sütöm. Frissen is jó, de másnap még jobb. Ha marad, akkor harmadnap is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése