2012. augusztus 27., hétfő

Gluténmentes almáspite Ugyanúgy készült, mint a lusta asszony rétese. 25 dkg lisztet (20 dkg rizsliszt, 5 dkg kukoricaliszt) 15 dkg cukorral és ½ kk szódabikarbónával összekevertem, a fele mennyiséget beleöntöttem egy zsírpapírral kibélelt tepsibe. Almát szeleteltem rá, amit fahéjjal megszórtam, majd rászórtam a maradék liszt-cukor keveréket. Ezután 2 dl tej és 2 egész tojás keverékét rákanalaztam. Ment a sütőbe, ahol kb 40 perc alatt megsült.

Ezt a sütit nem lustaságól csináltam ezzel a recepttel, hanem azért, mert a gluténmentes rizslisztet, kukoricalisztet nem lehet olyan tésztává gyúrni, hogy nyújtható legyen. A gluténmentes lisztből készített tészta olya, mint a vizes homok, nem tapad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése