A születésnapi tortám:)
Gluténmentes gesztenyetorta:
4 tojássárgáját 20 dkg cukorral habosra kevertem, majd hozzátettem 10 evőkanál vizet, 1/2 kk szódabikarbónát, 10 dkg gluténmentes lisztet, 10 dkg kukoricalisztet és 10 dkg darált diót. 4 tojásfehérje kemény habját óvatosan hozzákeverem, majd zsírpapírral kibélelt tortaformában megsütöm.
A krém, amivel a kettévágott tortát megkentem középen, a tetejét és az oldalát:
25 dkg ligamargarint 10 dkg cukorral habosra kevertem, majd fél liter tejből készített vaniliáspudingot és 25 dkg Maróni gesztenyemasszát hozzákevertem.
A tetejére tejszínhabból próbáltam díszt nyomni, de a végén csak ez sikerült.
Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése