2010. óta vagyok lisztérzékeny. Ez a blog a tapasztalataimat, gluténmentes főzési kísérleteimet tartalmazza. Nem használok gluténmentes lisztkeveréket, inkább a saját fejem alapján készítem az ételeket. Rizslisztet, kukoricalisztet és különböző magliszteket használok. Amit nem lehet elkészíteni üzletben vásárolható, számomra rémes összetételű lisztkeverék nélkül, arról minden szívfájdalom nélkül lemondok. A 2012. október 23-i bejegyzés nagyon fontos tapasztalatokat tartalmaz!
2018. október 17., szerda
Túrós nokedli, cukkinis gombapörkölt
25 dkg túróhoz adtam egy egész tojást, sót és annyi lisztet (rizs+AlfaMix), hogy normál nokedlinél kicsit keményebb tésztát kapjak. Kifőztem.
Hagymát pirítottam, rá a szeletelt gomba, majd a felaprított cukkini és amikor már késznek ítéltem, akkor tejszínnel nyakonöntöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése