2010. óta vagyok lisztérzékeny. Ez a blog a tapasztalataimat, gluténmentes főzési kísérleteimet tartalmazza. Nem használok gluténmentes lisztkeveréket, inkább a saját fejem alapján készítem az ételeket. Rizslisztet, kukoricalisztet és különböző magliszteket használok. Amit nem lehet elkészíteni üzletben vásárolható, számomra rémes összetételű lisztkeverék nélkül, arról minden szívfájdalom nélkül lemondok. A 2012. október 23-i bejegyzés nagyon fontos tapasztalatokat tartalmaz!
2018. október 17., szerda
Hokkaidó tökös-batátás köret
Hokkaidó tökös-batátás köret
Egy kisebb Hokkaidótököt és egy nagyobb batátát zöldségaprító géppel felszeleteltem (kb mint az uborkasalátát). A kettőt összekevertem, beleöntöttem egy tepsibe, majd nyakon öntöttem 5 dl főzőtejszínnel, amit sóztam, borsoztam, szerecsendióval ízesítettem. Az egészet megszórtam 15 dkg reszelt sajttal és 180 C-on 40 perc alatt készre sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése