Most csak lejegyzem azt, hogy hogyan kell latte macchiato-t készíteni.
Mindig tetszett, de nekem eddig nem lett ilyen szép csíkos. Most végre megtudtam, hogy mit kell tenni, hogy ilyen guszta kávét készíthessünk.
A pohár aljába tettem egy kanál mézet. Meleg tejet felhabosítottam és a mézre öntöttem.
Egy ideig várni kell (ez a titok) és akkor a tej kettéválik. Alul lesz a tej, felül a hab.
A kávét óvatosan a pohárba kell önteni és a különböző fajsúlyú folyadékok szépen elrendeződnek.
A habot fahéjjal megszórom és már kész is van.
2010. óta vagyok lisztérzékeny. Ez a blog a tapasztalataimat, gluténmentes főzési kísérleteimet tartalmazza. Nem használok gluténmentes lisztkeveréket, inkább a saját fejem alapján készítem az ételeket. Rizslisztet, kukoricalisztet és különböző magliszteket használok. Amit nem lehet elkészíteni üzletben vásárolható, számomra rémes összetételű lisztkeverék nélkül, arról minden szívfájdalom nélkül lemondok. A 2012. október 23-i bejegyzés nagyon fontos tapasztalatokat tartalmaz!
2014. február 9., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése