2013. december 9., hétfő

Laposkenyér Sünmalac módra

A gyerekektől kaptam egy tésztanyújtógépet.
Most próbálkozom vele, és ha megtalálom a legjobb receptet, akkor le fogom írni. Mindenféle gluténmentes liszt keverékével próbálkozom.
Kukoricaliszt-rizsliszt-vöröslencseliszt-uridbabliszt-kölesliszt-lenmagliszt.
Pár hete nagyon finomat készítettem, de azt nem írtam le és már nem is emlékszem rá.
Kinyújtottam, majd szilikonlappal bélelt tepsiben mindkét oldalát 5-5 percig sütöttem 170 C-on.
Ami most a képen látható, az rizsliszt és vöröslencseliszt keverék, van benne só, egy tojásfehérje, egy kanál zsír és gondolom mennyiségű víz.
Ropogós, igazi rágás-élményt nyújtó kenyérhelyettesítő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése