A gyerekektől kaptam egy tésztanyújtógépet.
Most próbálkozom vele, és ha megtalálom a legjobb receptet, akkor le fogom írni. Mindenféle gluténmentes liszt keverékével próbálkozom.
Kukoricaliszt-rizsliszt-vöröslencseliszt-uridbabliszt-kölesliszt-lenmagliszt.
Pár hete nagyon finomat készítettem, de azt nem írtam le és már nem is emlékszem rá.
Kinyújtottam, majd szilikonlappal bélelt tepsiben mindkét oldalát 5-5 percig sütöttem 170 C-on.
Ami most a képen látható, az rizsliszt és vöröslencseliszt keverék, van benne só, egy tojásfehérje, egy kanál zsír és gondolom mennyiségű víz.
Ropogós, igazi rágás-élményt nyújtó kenyérhelyettesítő.
2010. óta vagyok lisztérzékeny. Ez a blog a tapasztalataimat, gluténmentes főzési kísérleteimet tartalmazza. Nem használok gluténmentes lisztkeveréket, inkább a saját fejem alapján készítem az ételeket. Rizslisztet, kukoricalisztet és különböző magliszteket használok. Amit nem lehet elkészíteni üzletben vásárolható, számomra rémes összetételű lisztkeverék nélkül, arról minden szívfájdalom nélkül lemondok. A 2012. október 23-i bejegyzés nagyon fontos tapasztalatokat tartalmaz!
2013. december 9., hétfő
Laposkenyér Sünmalac módra
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése