2013. július 2., kedd

Gluténmentes paleo kenyér Sünmalac módra

Paleolit kenyeret sütöttem:) Mostanában sokat olvastam a paleolit táplálkozásról, de engem még nem fertőzött meg. Ennek ellenére egy-két ötletet átvettem. Főleg azért, mert a paleolit táplálkozás egyik pillére az, hogy nem szabad gabonát enni. Így amit ők esznek, az gluténmentes. Ehhez a kenyérhez 10 dkg lenlisztet kb 1,5 dl vízzel összekevertem, majd állni hagytam. Ezután hozzákevertem 10 dkg darált kesudiót (lehet dió, mogyoró, szezámmag, stb), egy reszelt sárgarépát, kevés sót, ½ kk szódabikarbónát, egy tojásfehérjét. Ha száraz, akkor kis víz kell hozzá. Formáztam, majd előmelegített sütőbe tettem, majd a hőmérsékletet 160 C-ra csökkentettem. Kb 45 percig sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése