Gluténmentes pita – ezt ma találtam ki és elsőre sikerült. Egy marék rizst és egy marék lenmagot kávédarálóval megőröltem, majd sóztam, kevertem hozzá egy kevés szódabikarbónát és forró vizet öntöttem rá. Semmit nem mértem, csak gondolom formán csináltam. A tésztát összegyúrtam és négy gombócot készítettem, amelyeket kukoricalisztes szilikonlapon, tenyérrel laposra nyomkodtam, majd forró vaslapra dobtam. Kb 1,5 perc után megfordítottam és amikor a második oldal sült, akkor ilyen szépen felpúposodott. Salátával, sült hússal meg lehet tölteni.
2010. óta vagyok lisztérzékeny. Ez a blog a tapasztalataimat, gluténmentes főzési kísérleteimet tartalmazza. Nem használok gluténmentes lisztkeveréket, inkább a saját fejem alapján készítem az ételeket. Rizslisztet, kukoricalisztet és különböző magliszteket használok. Amit nem lehet elkészíteni üzletben vásárolható, számomra rémes összetételű lisztkeverék nélkül, arról minden szívfájdalom nélkül lemondok. A 2012. október 23-i bejegyzés nagyon fontos tapasztalatokat tartalmaz!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése