Zellerkrémleves
Egy fej hagymát olajon megpirítottam, majd egy zellert és egy krumplit kockára vágva hozzáadtam. Sóztam, borsoztam, vízzel felöntöttem és kb 15 percig főztem. Botmixerrel krémlevessé varázsoltam. Tálaláskor a tetejére lenmagot szórtam.
Csirkepörkölt gluténmentes gnocchival.
A csirkepörkölthöz hagymát és egy zöldpaprikát pirítottam, tettem bele egy felaprított paradicsomot, pirospaprikát is,majd a besózott csirkecombokat beletéve kevés vízzel felengedve kb 45 percig főztem. A végén lesütöttem zsírjára.
A gluténmentes gnocchihoz (krumpligombóchoz) megfőztem a krumplit sós vízben, majd áttörtem, ütöttem bele tojást és annyi rizslisztet adtam hozzá, hogy formázható tésztát kapjak. Apró golyókat készítettem, amiket villával laposra nyomtam, majd sós, lobogó vízben kb 3 percig főztem.
Túrós muffin
- 2 tojás
-7 dkg cukor
-1/2 vaníliarúd belseje
-1 citrom vagy narancs reszelt héja
-3 dkg vaj
-25 dkg túró
-2 evőkanál tejföl
-7 dkg rizsliszt
- mazsola
-csipet só
Kifehéredésig keverjük a tojások sárgáját a cukorral, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét, a citrom héját és a vajat. Beledolgozzuk a túrót és a tejfölt, majd a lisztet, mazsolát. A tojások habját csipetnyi sóval kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a masszába.
A sütőt 180 fokra melegítjük. Szilikonos muffin-formába kanalaztam, 180 °C-on kb 20 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése