Ha nem is úgy néz ki, mint az igazi macaron, de ha csukott szemmel esszük, akkor biztosak lehetünk abban, hogy ez mégis macaron:) Az íze nagyon finom.
12,5 dkg mandula
25 dkg porcukor
12,5 dkg tojásfehérje
8dkg kristálycukor
A mandulát robotgéppel megdaráltam, hozzáforgattam a porcukrot és félretettem. A tojásfehérjéket habbá vertem, majd a vége felé hozzászórtam (állandó keverés mellett) a kristálycukrot.
A cukros mandulát óvatosan a habhoz szórtam és összeforgattam. Nyomózsákba töltöttem és sütőpapírral bélelt tepsire kb. egyforma korongokat nyomtam.
30 percig szobahőmérsékleten száradni hagytam, majd 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt készresütöttem.
A sütőből kivettem, hűlni hagytam, majd éles késsel leemeltem a sütőpapírról őket.
Gesztenyemasszával ragasztottam össze kettőt.kettőt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése