Sültoldalas krumpli-cukkini-sütőtök-paprika-hagyma körettel:
Gluténmentes citromos-barackos joghurtos-túrótorta:
Három tojásból piskótát sütöttem. Liszt helyett darált diót tettem hozzá. Kb 6 evőkanállal. Szilikon tortaformába öntöttem a tésztát, amit előzetesen elfelejtettem kizsírozni, így alig akart kijönni a tészta a formából. Végül darabonként kiszedtem, majd egy csatos, peremes tortaforma aljába tettem a sütialapot.
Krém: ¼ kg túrót, 4 dl joghurttal, 1 citrom levével és reszelt héjjával, és ízlés szerinti mennyiségű nyírfacukorral simára kevertem. 20 gr zselatint kevés vízzel összekevertem és forrásig melegítettem. A meleg zselatinhoz adtam a joghurtos krémből – hőkiegyenlítés céljából – majd az egész joghurtos krémmel összekevertem. Mivel a joghurt és a túró is hideg volt, azért a zselatin egyből kezdte megszilárdítani a krémet. A krém negyedét a tortalapra tettem, majd apróra vágott őszibarackot tettem rá, végül ráöntöttem az összes krémet. Egy éjszakát a hűtőben pihent.
Könnyű és finom sütemény lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése