Szilveszteri lencsefőzelék virslivel
Egy csomag lencsét átválogattam és alaposan megmostam (a zacskóra az volt írva, hogy búzacsírát is feldolgozó üzemben csomagolták – remélem, hogy az alapos mosással eltávolítottam róla az összes glutént). Feltettem főni sós, babérleveles vízbe. Amikor megpuhult, bele reszeltem 2 gerezd fokhagymát, kukoricaliszttel behabartam. Kevés ecettel és csipet cukorral ízesítettem.
Narancskrém
25 dkg mascarpone, 20 ml Hulala tejszín, ízlés szerint porcukor és 5 nagyobb narancs. A felsorolt mennyiség 10 db narancstányérhoz pont elég.
A félbevágott narancsokból kiszedtem a belsejét és apró darabokra vágtam. A mascarponét porcukorral édesítettem. A habot keményre vertem. Majd a krémet, a habot és a narancsot, lével együtt összekevertem. A narancsok héjában tálaltam. A tetejét fahéjjal megszórtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése