Ez egy nagyon egyszerű és mégis finom gluténmentes rágcsálnivaló. Semmit sem mértem, csak gondolomra kevertem össze az általam kitalált hozzávalókat. Kislyukú reszelőn lereszeltem kb 10 dgk sajtot, öntöttem hozzá kb 5 dkg barnarizskisztet és 5 dkg kukoricalisztet és egy marék mákot. Tettem hozzá sót és egy kevés tejfölt, amivel gombóccá gyúrtam. Egy egészen jól tapadó tésztát kaptam. Lecsíptem belőle egy darabot, amit két zsírpapír között kinyújtottam, majd derelyevágóval csíkokra vágtam. Zsírpapírral kibélelt tepssibe tettem és 180 C-on addig sütöttem, amíg pirulni kezdett. Nem csak frissen, hanem másnaposan is finom, ropogós, sajt ízű rágcsálnivaló lett.
2010. óta vagyok lisztérzékeny. Ez a blog a tapasztalataimat, gluténmentes főzési kísérleteimet tartalmazza. Nem használok gluténmentes lisztkeveréket, inkább a saját fejem alapján készítem az ételeket. Rizslisztet, kukoricalisztet és különböző magliszteket használok. Amit nem lehet elkészíteni üzletben vásárolható, számomra rémes összetételű lisztkeverék nélkül, arról minden szívfájdalom nélkül lemondok. A 2012. október 23-i bejegyzés nagyon fontos tapasztalatokat tartalmaz!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése