2012. január 22., vasárnap

Sajtos rágcsálnivaló Sünmalac módra

Ez egy nagyon egyszerű és mégis finom gluténmentes rágcsálnivaló. Semmit sem mértem, csak gondolomra kevertem össze az általam kitalált hozzávalókat. Kislyukú reszelőn lereszeltem kb 10 dgk sajtot, öntöttem hozzá kb 5 dkg barnarizskisztet és 5 dkg kukoricalisztet és egy marék mákot. Tettem hozzá sót és egy kevés tejfölt, amivel gombóccá gyúrtam. Egy egészen jól tapadó tésztát kaptam. Lecsíptem belőle egy darabot, amit két zsírpapír között kinyújtottam, majd derelyevágóval csíkokra vágtam. Zsírpapírral kibélelt tepssibe tettem és 180 C-on addig sütöttem, amíg pirulni kezdett. Nem csak frissen, hanem másnaposan is finom, ropogós, sajt ízű rágcsálnivaló lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése