2010. szeptember 9., csütörtök

Szilváslepény:
Két részletben kell sütni. Először 18 dkg lisztet (fele rizsliszt, fele kukoricaliszt), 1/2 kk szódabikarbónával, 7,5 dkg cukorral, 12,5 dkg vajjal összegyúrunk. Olyan tésztát kapunk, amely nem áll össze, morzsálódik. Egy 30x40 cm formába belenyomkodni és 180 C-on 8 percig sütni.
Hagyjuk kihűlni.
Amíg hül, addig 1,5 kg magvaváló szilvát kimagozni.
Ezután elkészítjük a másik tésztát: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 van.cukor, 20 dkg liszt, 1 kk szódabikarbóna. A felsorolt anyagokat összekeverni és az első tésztára kenni, majd telerakni szilvával.
180 C-on 50-55 perc alatt sül meg.
Amíg meleg, addig csak villával lehet enni (lehet mellé tenni vanilliafagyit). Ha kihült, akkor kézbe is fogható:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése