Ma tojásosnokedlit készítettem gluténmentesen. És finom lett!
Tojást, kukorica-lepénylisztet, burgonyapelyhet, rizslisztet , sóval és vízzel összekevertem. Valamennyi összetevőt "gondolom" mennyiségben tettem a tálba, majd forró vízben kifőztem. Kiszedtem, beletettem egy serpenyőbe és ráöntöttem/rásütöttem pár összekevert tojást. Először nem találtam elég tojásosnak és még néhány tojást külön megsütöttem és a tésztához kevertem.
Nagyon jó lett. 6 puttonyos, díjnyertes Tokaji bort ittunk hozzá, amit ajándékba kaptunk.
2010. óta vagyok lisztérzékeny. Ez a blog a tapasztalataimat, gluténmentes főzési kísérleteimet tartalmazza. Nem használok gluténmentes lisztkeveréket, inkább a saját fejem alapján készítem az ételeket. Rizslisztet, kukoricalisztet és különböző magliszteket használok. Amit nem lehet elkészíteni üzletben vásárolható, számomra rémes összetételű lisztkeverék nélkül, arról minden szívfájdalom nélkül lemondok. A 2012. október 23-i bejegyzés nagyon fontos tapasztalatokat tartalmaz!
2010. augusztus 3., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése