Két rúd bejglihez a hozzávalók:
20 dkg túró,
20 dkg rizsliszt,
10 dkg margarin,
5 dkg cukor darálva,
csipet só,
1/2 kk. szódabikarbóna
A tésztát reggel összegyúrtam és betettem a hűtőbe.
Mák töltelék:
15 dkg mák darálva,
8 dkg cukor darálva,
1 dl forró tej,
aszalt áfonya.
Este két részre osztottam a tésztát, kukoricaliszttel megszórt szilikonlapon kinyújtottam, megkentem a máktöltelék felével, majd felcsavartam. Ugyanezt tettem a tészta másik felével is. A szilikonlap segítségével könnyű felcsavarni. Anélkül nem menne. Ha valakinek nincs szilikonlapja, az lisztezett abroszon nyújtsa a tésztát és az abrosz segítségével csavarjon.
A rudakat zsírpapírral bélelt tepsibe tettem, tojással kétszer megkentem, majd légkeveréses sütőben 170 C-on kb 15 percig sütöttem.
Frissen nagyon finom volt. Egy rudat azonnal meg is ettünk ketten. Hogy milyen lesz másnap, arra nagyon kíváncsi vagyok.
Gyönyörű! Én is nagyon kíváncsi vagyok, milyen másnap. Juli
VálaszTörlésFinom! Most este is ettünk belőle és nagyon jó. Karácsonyra mákoson kívül diósat is fogok sütni. Szerintem az fontos, hogy a töltelék ne legyen száraz.
VálaszTörlés