2015. augusztus 20., csütörtök

A mai ebéd paradicsomosgombóc és gesztenyepüre volt. Ennek nem írom le a receptjét, hiszen mindenki ismeri.


Tegnap ezt készítettem ebédre. Spenótos pite. Finom lett.





A pite tésztája: 10 dkg túró, 10 dkg rizsliszt, 1 tojás, só. A tésztát összegyúrtam, belenyomkodtam a kivajazott piteformába, majd elősütöttem 10 percet. Ezidő alatt a spenótot fokhagymás olajon megfuttattam, majd kevés csicseriborsóliszztel megszórtam és egy kis tejjel felengedtem. Besűrítettem, majd ráöntöttem a tésztára. Öt perc sütés után reszelt sajttal megszórtam, majd addig sütöttem, amíg a sajt meg nem pirult rajta. Malegen és hidegen is finom volt.

1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik, ki fogom próbálni.
    Örülök, hogy megint írsz.
    Juli

    VálaszTörlés