2015. június 28., vasárnap

A fiam születésnapját tartottuk. Heten ültünk az asztalnál. Mindenki gluténmentes ételt kapott.
Zöldborsólevessel kezdtük, amihez a reszelt tésztát kukoricalisztből gyúrtam.


Volr rakott zöldbab. A rizst, a zöldbabot és az apróra vágott  csirkemellből készített pörköltet rétegeztem, tejföllel megkentem és megsütöttem. A tányéron még megtejfölöztük.


Készítettem stefániavagdaltat (zsemle helyett egy reszelt krumplival). Fürjtojást és főtt répát tettem a hús közé.
Sütöttem csirkemell csíkokat, melyeket sóztam, kukoricalisztbe, majd tojásba, végül apróra tördelt gluténmentes kukoricapehelybe forgattam. Tepsibe fektettem és úgy sütöttem meg mindkét oldalát.


Köretként volt sütőben sült krumpli és sárgarépa. A répát kicsit megolajoztam, sóztam, cukroztam, valamint fahéjjal megszórtam.



 Pakora: csicseriborsólisztből és vízből készült tésztába mártottam padlizsándarabokat és apróra vágott hagymát és paprikát, majd olajban kisütöttem.
Fokhagymás uborkasaláta is volt.


Kétféle torta volt. Az egyik, amelyiket nem fotóztam le, az gyümölcstorta volt. 
3 tojásból, 3 ek cukorból és 3 ek rizslisztből tortalapot sütöttem. A kihült piskótára karamellizált cukrot öntöttem (vékony rétegben, de amikor ettük, akkor finoman ropogott). Erre jött egy vaniliapuding, majd gyümölcs (meggy, banán, nektarin) és egy szelet gluténmentes csoki feldrabolva. A tetején Hulala hab volt.

A másik torta fagyitorta volt. Ez is hasonlóképpen kezdődött. Piskóta, karamellizált cukor, majd erre a fagyi. Vettem egy gluténmentes fagylaltot, amit annyira felengedtem, hogy bele tudjak keverni egy tábla gluténmentes, apróra vágott keserű csokit és egy negyed zacskónyi ropogós gluténmentes kukoricapelyhet.Ezt rákentem a sütire, majd a mélyhűtőben várt a fogyasztásra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése