Bejgli
hozzávalói (2 rúdhoz)
250
gr Alfa-Mix liszt,
5
dkg olvasztott vaj,
2
ek tejföl,
1
tojás sárgája,
1
ek cukor,
csipet
só,
2
dkg élesztő,
fél
kk. szódabikarbóna,
10
dkg túró (nem elírás! azért tettem bele, hogy ne száradjon ki
olyan hamar a bejgli!)
gondolomra
langyos tej.
Elkészítés:
A meglangyosított tejben feloldjuk a cukor egy részét és
megfuttatjuk benne az élesztőt.
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, kettéosztjuk, kinyújtjuk. Elosztjuk rajta a tölteléket, a rudat feltekerjük. Tepsibe tesszük, villával néhány helyen megszurkáljuk, megkenjük tojással.
Meleg helyen kelni hagyjuk kb. 20 percet újra megkenjük, és előmelegített sütőben 175°C fokon aranybarnára sütjük. Kb 20 perc után alufóliával befedtem és még 20 percig sütöttem.
Most
nem rizs és kukoricalisztből sütöttem, mert vendégeket is meg
akarok kínálni. 7 éve ellenállok a kész gluténmentes
liszteknek, de most megadtam magam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése