5 gr zselatint 1/2 dl vízzel felmelegítettem, majd hozzáadtam 10-12 dkg rizslisztet és 1 egész tojást, pici sót. A tésztát összegyúrtam, egy kicsit hagytam pihenni, majd rizslisztezett szilikonlapon szilikon sodrófával kinyújtottam, csíkokra vágtam és kifőztem.
2010. óta vagyok lisztérzékeny. Ez a blog a tapasztalataimat, gluténmentes főzési kísérleteimet tartalmazza. Nem használok gluténmentes lisztkeveréket, inkább a saját fejem alapján készítem az ételeket. Rizslisztet, kukoricalisztet és különböző magliszteket használok. Amit nem lehet elkészíteni üzletben vásárolható, számomra rémes összetételű lisztkeverék nélkül, arról minden szívfájdalom nélkül lemondok. A 2012. október 23-i bejegyzés nagyon fontos tapasztalatokat tartalmaz!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ezt ki kell próbálnom, ezer éve nem ettem "rendes" mákos/túrós/grízes tésztát! Nagyon köszönöm a receptet! Juli
VálaszTörlés