Most gyorsan leírom két sütinek az elkészítési módját, hogy az utókor számára megmaradjon:)
Gluténmentes mákos rétes:
Rizslapokat vízbe áztatás után, egymást pikkelyszerűen fedve letettem, megkentem olajjal, majd rátettem a tölteléket. Felcsavartam, olajjal megint megkentem (cukrozott tejföllel is jó, sőt szebb lesz) és megsütöttem.
A máktöltelék: darált mák, cukor, kevés kukoricadara, mazsola, citromhéj reszelve - tejjel vagy vízzel összekeverni, legyen kissé híg, majd kevergetés mellett felforralni, lefedve kicsit állni hagyni.
A tésztához
10 dkg rizsliszt
2 db tojás
10 dkg sárgarépa (reszelt)
0,5 dl olaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
1/2 csomag sütőpor
2 db tojás
10 dkg sárgarépa (reszelt)
0,5 dl olaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
1/2 csomag sütőpor
A mázhoz5 dkg porcukor
1/2 tojásfehérje
1 kanál citromlé
1 kanál citromlé
A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal.
Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát (levétől kinyomva), a vaníliás cukrot, citromhéjat és a sütőporos lisztet. Én. szódabikarbónát használtam. Alaposan összekavarjuk.
A tojásfehérjékből habot verünk. Óvatosan a masszához forgatjuk
Sütőpapírral bélelt vagy margarinozott-lisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon, 30 percig sütjük.
Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát (levétől kinyomva), a vaníliás cukrot, citromhéjat és a sütőporos lisztet. Én. szódabikarbónát használtam. Alaposan összekavarjuk.
A tojásfehérjékből habot verünk. Óvatosan a masszához forgatjuk
Sütőpapírral bélelt vagy margarinozott-lisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon, 30 percig sütjük.
Amikor a süti kihűlt, akkor félbevágtam és sárgabaracklekvárral megkentem.
A máz hozzávalóit összekavarjuk, és a kihűlt tortát bevonjuk vele.
Ez a mennyiség egy 18 cm átmérőjű tortaformához vagy egy nagyon kicsi szögletes tepsihez elegendő.
Lehet a rizsliszt egy részét darált dióval helyettesíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése