2014. június 15., vasárnap

Gluténmentes kapros túrós Sünmalac módra






Egy kis tepsire való alapanyag:

Tészta:
- 8 dkg liszt (rizs+kukorica)
- 3 dkg vaj
- 3 dkg cukor
- csipet só
- szódabikarbóna (kevés)
- ½ tojás
- 1 ek tejföl
- tej, ha szükséges

A tésztát összegyúrjuk, majd 17x23 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Zsírpapírral kibélelt epsibe esszük a tésztát és rátesszük a töleléke.

Túrós rész:
- 0,5 kg túró
- 4,5 ek cukor
- 1 ek tejföl
- 1 tojás
- 1,5 ek kukoricadara
- 1 cs. kapor

A túrós rész tetejét megkentem ½ ojás és 1 ek. tejföl keverékével.

180 °C-on kb 40 percig sült.

Gluténmentes kapros túrós Sünmalac módra



2 megjegyzés: