Egy kis tepsire való
alapanyag:
Tészta:
- 8 dkg liszt
(rizs+kukorica)
- 3 dkg vaj
- 3 dkg cukor
- csipet só
- 3 dkg vaj
- 3 dkg cukor
- csipet só
- szódabikarbóna
(kevés)
- ½ tojás
- 1 ek tejföl
- ½ tojás
- 1 ek tejföl
- tej, ha szükséges
A tésztát
összegyúrjuk, majd 17x23 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk.
Zsírpapírral kibélelt epsibe esszük a tésztát és rátesszük a
töleléke.
Túrós rész:
- 0,5 kg túró
- 4,5 ek cukor
- 1 ek tejföl
- 1 tojás
- 1,5 ek kukoricadara
- 1 cs. kapor
- 4,5 ek cukor
- 1 ek tejföl
- 1 tojás
- 1,5 ek kukoricadara
- 1 cs. kapor
A túrós rész tetejét megkentem ½ ojás és 1 ek. tejföl keverékével.
180 °C-on kb 40
percig sült.
Gluténmentes kapros
túrós Sünmalac módra
Azt írod hogy 8 dkg liszt de milyen arányban 1:1 ?
VálaszTörlésÖsszesen.
VálaszTörlésFesle rizs, fele kukorica?
VálaszTörlés